dimecres, 16 de setembre de 2015

Tasques domèstiques a casa. Des de quina edat i què tipus?Qui no ha sentit mai dir a pares i mares d'adolescents dir: "Els meus fills a casa no fan res" o "deixa'ls ja els hi tocara fer-ho quan siguen més major". I al final la càrrega de treball a casa resulta ser sempre per a la mare i el pare. Si un xiquet o xiqueta no ha tingut cap responsabilitat de col·laboració en casa, no podem pretendre que amb 13 anys decidisquen ajudar tan fàcilment. La col·laboració i el sentit d'obligació s'han de treballar des de ben xicotets.

Quins beneficis aporta ajudar en casa?


Responsabilitat: Si depén d'ells certs aspectes del bon funcionament de la casa, el seu sentit de responsabilitat augmenta.
Independència:Fer-los partícips i no donar-los-ho tot fet estem contribuint a la seua maduresa i autonomia.
Autoestima: Assignar-los tasques que contribueixen al benestar de tota la família els hi serà gratificant i els farà sentir-se partícips. i per tant, necessaris com a un membre més de la família.
Valoració del treball: Aportar la seua mà i conéixer les dificultats que requereix cada feina, comprendran millor l'esforç i la importància del treball dels altres.
Cooperació: aprendran a treballar en equip, col·laborar i traure la feina abans, amb millor resultats i rapidesa.


Com fer per a què col·labore?


Raonar, negociar motivar són les estratègies claus per a aconseguir-ho! Hem d'explicar perquè deu ajudar, fer-los veure les avantatges d'aportar la seua mà a casa. Per exemple: "si acabem abans d'estendre la roba, tindrem més temps per llegir el conte".

I quines tasques serien adequades per a cada edat?

Al bloc comaprendreaprenent ens deixen aquesta graella d'exemples:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada