dijous, 8 de desembre de 2011

ReisMags.cat


Coneixeu els reis mags? ¿ Conocéis a los reyes magos?


ReisMags.cat


Air em va agregar al twitter unes persones que s’han bolcat per donar a conèixer qui son el reis mags i tota la seua historia. Per a fer-ho possible, han creat una adreça web on explica dita tradició. Des de qui son, com enviar-los la carta per internet, la possibilitat d’un quart rei i molt més! Inclòs, ens explica qui es el tió del nadal i què era el pessebre.

Ayer me agregaron al twitter unas personas que se han volcado por dar a conocer quien son los reyes magos y toda su historia. Para hacerlo posible, han creado una dirección web donde se explica dicha tradición. Desde quienes son, como enviarles la carta por internet, la posibilidad de que hubiera un cuarto rey y ¡mucho más! Incluso, nos explica quién es tió de la navidad y que era el pesebre. 

Vaig estar fullejant-la i enseguida vaig pensar que havia de compartir-la amb vosaltres perquè des de l’educació li podem traure molt partit.

Estuve dándole un vistazo y enseguida pensé en que tenía que compartirla con vosotros porqué desde la educación le podemos sacar mucho partido.

L’única dificultat que trobe és que està en català i la gent que no enteneu us serà difícil entendre-la. Però hi ha traductors molt bons i sincerament, és molt interessant! I per a la gent que parla català dir-vos que aquest any podrem adreçar-nos als reis amb la nostra llengua que com, diuen els escriptors, els reis també la entenen! 

La única dificultad que le he encontrado es que está en catalán y la gente que no entendéis el idioma os será difícil entenderla. Pero hay traductores muy buenos y sinceramente, ¡es muy interesante!. Y para la gente que sí habla catalán deciros que este año podremos dirigirnos a los reyes con nuestra lengua, que como dicen los escritores, ¡ los reyes también entienden nuestra lengua!Exemple de carta als reis que trovem a la web (Entre moltes altres)
Ejemplo de carta para los reyes que encontramos en la web (entre muchas otras)4 comentaris:

 1. Gràcies per donar-mos la possibilitat d'adreçar-mos als reis amb la nostra llengua. Pense que la web és un molt bon recurs, que porta al darrere un gran treball.

  Felicitats a tots els que feu possible que la llengua no es perda.

  ResponElimina
 2. Ahir quan vas publicar els altres models de carta ho vaig pensar, que deuria d'haver models en català per a que tots aquells xiquets que tenen com a llengua materna el valencià/català ( oencara sent la segona llengua) puguen escriure la seua carta també en la nostra llengua. Crec que és molt interesant, de segur que ara moltes escoles estaran treballant algun projecte o UD a prop del nadal i aquestos recursos lis seran molt profitosos.

  I si, els reis mags també entenen la nostra llengua :) Son mags!!!

  ResponElimina
 3. Parlant del valencià, es deixe un article que acabe de vore a la pag web del diari L'informatiu per si vols pegar-li una ullada: http://www.linformatiu.com/opinio/detalle/articulo/el-defecte-del-valencia

  ResponElimina
 4. Hola Jenny,

  Acabe de llegir l'article del valencià...i millor ho deixem en que l'he llegit, i no més...(i jo sí utilitze un poc la ironia, no com l’escriptora que és molt directa i no va amb tonteries).

  En quant a les cartes en l'idioma...sí, al trobar la pàgina, vaig pensar el mateix. Per això vaig nombrar en aquesta entrada a aquestes persones que aposten per que coneguem als reis mags, en la nostra llengua. sobretot ho veig útil per, com dius tu, en escoles i més en concret classes amb el PEV, que busquen recursos en el seu idioma i no tinguen que estar traduint tots i cada un dels materials i recursos que troben a la web. A més, dona molt de gust buscar materials i trobar-los en la teua llengua!

  ResponElimina