dilluns, 29 d’agost de 2011

Titelles d'ikea / Marionetas de Ikea


Recomendadas a partir de 3 años
 Us agrada utilitzar titelles a classe per introduir nos coneixements? O per a contar contes amb un suport físic? O deixar-les en un racó de la classe per a què juguen els vostres alumnes? Bé doncs, us presente les titelles dissenyades per Anna Efverlund. Són unes titelles de dit que representen diferents personatges de contes populars, d’animals de diferents classificacions (de bosc, de granja, de selva…).

¿Os gustaría utilizar marionetas en clase para introducir nuevos conocimientos?, ¿o para contar cuentos con soporte físico?, ¿o dejarlas en un rincón de la clase para que jueguen vuestros alumnos? Bien, pues os presento las marionetas diseñadas por Anna Efverlund. Son unas marionetas de dedo que representan a diferentes personajes de cuentos populares, de animales con diferentes clasificaciones (de bosque, de granja, de selva…).


Es venen en Ikea (www.ikea.com) en la secció d’infantil. Cada paquet té un cost de 5 euros aproximadament i són 10 titelles per paquet (una per a cada dit). Jo les vaig descobrir fa dos anys aproximadament i les vaig utilitzar en una organització voluntària en què vaig participar fa un temps…Són divertides perquè pots improvisar tota mena de contes amb un poc d’imaginació, inclòs pots donar participació (donant una titella) a cada un dels que escolten el conte i entre tots (amb la seua petita aportació) fer una divertidíssima història!

 Se venden en Ikea (www.Ikea.com) en la sección de infantil. Cada paquet tiene un coste de 5 euros aproximadamente y son 10 marionetas por paquete (una por cada dedo). Además, son recomendadas a partir de tres años.Yo las descubrí hace dos años aproximadamente y las utilicé en una organización voluntaria en la cual participé hace un tiempo… Son divertidas porqué puedes improvisar una gran cantidad de cuentos con un poco de imaginación, incluso puedes dar participación (dando una marioneta) a cada uno de los que escuchen el cuento y entre todos (con su pequeña aportación) ¡hacer una divertidísima historia!
El resultat? Genial!, inclòs es van animar a participar xiquets i xiquetes més xicotets i no vaig trobar cap perill. Un dels contes que vam inventar, tractava d’un bosc on els animals eren lliures, feliços i vivien en pau, fins que va arribar un caçador furtiu que va posar trampes per tot arreu…un dia jugant, un dels animals va caure en una de les trampes. Cada animal va intentar extraure’l amb la seua força, provaren tots i cada uns dels animals, però cap d’ells va poder traure al seu amic d’aquell forat en què havia caigut…Pensant, pensant, es van adonar que si unien la força de tots potser si podrien extraure’l (quan cada animal intentava fer-ho a la seua forma, donava pas a la participació dels xiquets, cada un amb una titella animal, i per exemple, un deia - jo amb la força del cocodril, li oferiré la meua cua i estiraré fins a traure’l, altre deia - jo amb al força de pardal, pillaré a l’amic que està en el forat amb el bec i intentaré volar fins a traure’l. Cada un dels xiquets imaginava com ho faria, al final vam proposar extraure’l entre tots ( la qual cosa no se li va ocórrer a cap dels xiquets fins al moment) i quina sort que érem molt forçuts i si va poder eixir! Després llevaren entre tots les trampes i li donaren un esglai al caçador, que ja mai mes va tornar i els animals tornaren a viure feliços, lliures i en pau.

El resultado fue genial, incluso se animaron a participar niños y niñas más pequeños y no encontré ningún peligro. Uno de los cuentos que inventamos trataba de un bosque donde los animales eran libres, felices y vivían en paz, hasta que llegó un cazador furtivo que puso trampas por todo el bosque…un día jugando, uno de los animales cayó en una de las trampas y cada animal, intentaba extraerlo contando con su fuerza, probaron todos los animales, cada uno a su manera, pero ninguno de ellos consiguió extraerlo de aquel lugar donde había sido atrapado…Pensando, pensando, se dieron cuenta que si unían sus fuerzas, serían más fuertes y podrían sacarlo (cuando cada animal intentaba sacarlo con sus fuerzas, daba paso a los niños y niñas, cada uno con una marioneta de un animal tenía su momento para dar su aportación, por ejemplo, uno decía – yo con la fuerza del cocodrilo le daré mi cola y al cogerse estiraré hasta sacarlo, otro decía – yo con la fuerza del pájaro lo pillaré con mi pico y hare fuerza con mis alas y sacarlo volando. Cada uno de los niños imaginaba como lo haría pero ninguno pensó en unirse a un compañero para tener más fuerza. Al final propuse sacarlo uniendo la fuerza de todos y… ¡qué suerte que juntos eran muy forzudos y consiguieron sacarlo! Luego entre todos quitaron las trampas y le dieron un gran susto al cazador, el cual se asustó tanto que ya no quiso volver y los animales volvieron a ser felices, libres y viviendo en paz.

Com veieu podeu crear històries fins i tot amb moralejes per a què aprenguen a conviure, a ser companys, etc. Tot es qüestió de tindre ganes i imaginació!

Como podéis observar, podéis crear historias incluso con moraleja para que aprendan a convivir, a ser compañeros, etc. Todo es cuestión de tener ganas e imaginación!

 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada