dimecres, 1 de juny de 2011

Unitat didàctia : El carrer / La Calle.


Durant la meua estada en pràctiques, vaig dissenyar i dur a terme la unitat didàctica: el carrer. Aquesta va sorgir d’un conflicte entre els alumnes, perquè un d’ells havia descobert que el seu carrer tenia nom i els altres li discutien dient que ell vivia a Onil ( el nom del poble).

Durante mi estada en prácticas, diseñé y llevé a cabo la unidad didáctica: La calle. Ésta surgió de un conflicto entre alumnos, porqué uno de ellos había descubierto que su calle tenía nombre y el resto de compañeros le discutían diciendo que ellos vivían en Onil (el nombre del pueblo).
El primer que vaig fer va ser proposar als alumnes una eixida al barri més pròxim de l’escola i descobrir si era veritat que els carrers tenien nom. L’objectiu era que els propis infants observaren el seu voltant i descobriren, analitzaren i ells mateix donaren resposta al conflicte sorgit. Després a classe, comentarem allò descobert i ells mateix, van voler aprendre més respecte aquesta temàtica. Així que vaig preparar la següent unitat didàctica: Document.

Lo primero que hice fue proponer a los alumnos una salida al barrio más próximo de la escuela y descubrir si era verdad que las calles tenían nombres. El objetivo era que los propios niños y niñas observaran a su alrededor y descubrieran, analizaran y ellos mismos se dieran cuenta de la respuesta al conflicto surgido. Después en clase, comentamos lo que habíamos descubierto y ellos mismos, quisieron aprender más respecto a esta temática. Así que preparé la siguiente unidad didáctica. (Pulsar en la palabra Documento, más arriba).

(Per tenir una idea més global dels continguts que es tracten a la unitat, mirar el Quadre Globalitzador).

(Para tener una idea más global de los contenidos que se tratan en la unidad, mirar el cuadro globalizador. (Pulsar arriba en quadre globalitzador).

Una vegada l'hem finalitzat, puc dir que va anar tot molt bé i els alumnes, a més d'estar molt contents, van aconseguir els objectius sense cap dificultat.

Una vez la hemos finalizado, puedo decir que todo fue genial y los alumnos, además de estar muy contentos, consiguieron los objetivos propuestos sin dificultad alguna.
 Si algú esta interessat i vol el desenvolupament d'aquesta més especificat, amb activitats detallades i annexes, que deixe una entrada i veurem la forma de posar-nos en contacte.
Si alguien está interesado y quiere el desarrollo de ésta mas especificado, con actividades más detalladas y anexos, que deje una entrada y veremos la forma de ponernos en contacto.


5 comentaris:

 1. Me parece interesante la propuesta. ¿Podrías facilitar el desarrollo de las actividades?

  ResponElimina
 2. Hola! Hem sembla interessant em podries passar informació sobre les activitats?
  mireiagg4@blanquerna.url.edu

  ResponElimina
 3. Hola! He llegit la te va proposta i em sembla molt interessant, em podries passar informació sobre les activitats? Moltes gràcies, enhorabona per la feina.

  ResponElimina
 4. el meu correo és vanessacortesa@hotmail.com

  ResponElimina
 5. Hola!!! Acabo de leer estra entrada y me parece muy original la forma de comenzar la unidad. Podías pasarme más información sobre la misma. Gracias. Mi correo es lausacar@hotmail.com gracias

  ResponElimina