dimecres, 10 de novembre de 2010

ON VIUEN ELS MONSTRES

On viuen els monstres és un conte elaborat per l'escriptor i il·lustrador Maurice Sendak.

Conta la historia de Max (Max Records), un xiquet revoltós i sensible que se sent incomprès a la seua casa i s'escapa on viuen els monstres. Max fuig a una illa on s'encontra amb misterioses criatures estranyes, les quals presenten emocions tan salvatges i imprevisibles, com són les accions d'aquest xiquet.

A l'illa s'encontra a un grup de montres que tenen diferents personalitats. Hi ha un monstre que se sent sol, altre molt carinyós i amable, altre malvat i al qual li agrada fer rabiar a la resta de companys,... Tots ells representacions de les pors i les conductes més naturals de l'ésser humà. I no sols dels més petits, sinó també dels propis adults. És per aixó, que el llibre no va destinat solament als xiquets, ja que molts pocs d'ells aplegaran a entendre realment el missatge, que l'autor, intenta reflectir. A més a més, hi ha nens que el fet de ser monstres els personatges, pot donar-los por.

El fil conductor de la lectura mostra com Max s'adona que no sempre pot ser el rei en totes les situacions, ni tan sòls quan té una corona que el denomina rei. I tanmateix, aprèn que els actes contenen certes responsabilitats i conseqüències. I amb aquesta realitat, Max va madurant i creixent com a persona.
Visualment, el conte té unes il·lustracions molt originals, amb colors no massa cridaners però grans i simples, que agraden molt a la vista del lector. El text no és massa extens, ja que el protagonisme el tenen els dibuixos. És un llibre molt antic, però que al haver sigut portat al cinema fa poc temps, ha tornat a gunayar protagonisme.

Per a tots aquells que no el coneixeu, us el recomane. Sobretot, per aquells que voldríeu entendre el per què d'algunes conductes que adopten els xiquets.

Pel que fa a la pel·lícula, també està molt ben elaborada. El decorat i els efectes són increïbles. Algunes escenes poden fer-se massa llargues i pesades, però mostra molt bé la història. Cal dir, que el xiquet, que fa de protagonista, fa molt bé el seu paper.

Espere que us agrade!
TRAILER PEL·LÍCULA1 comentari:

  1. Hola!!! M'agrada molt aquest llibre i la pel·licula també està molt bonica, i el xiquet, com tu has dit, representa mol bé el seu paper.La recomanaria tant per a xiquets com per adults.

    ResponElimina