dimarts, 9 de novembre de 2010

SUPORT VITAL BÀSIC A L'EDUCACIÓ?

L'altre dia parlàvem en forma de debat, a un curs de salvament i socorrisme, la possible integració del SVB (suport vital bàsic) a les escoles. Aquests coneixements, proposava el professor, s'havien d'impartir al batxillerat per tal de conscienciar a la gent i que sàpiguen actuar front a possibles casos d'aquest tipus.

La conscienciació de la gent, pot evitar moltes morts, ja siguen per parada cardíaca, per obstrucció d'un objecte en la via respiratòria, etc.

No obstant, al currículum d'educació no estableix obligatòriament treballar aquesta temàtica a les aules. Buscant informació al respecte, he trobat un pdf. que parlava del programa ESVAP. El qual ofereix als xiquets d'11 anys, iniciar-se en el socorrisme a través d'un curs molt bàsic per a saber enfrontar-se aquest tipus de situacions.

Però, la realitat és que molts pocs centres decideixen impartir aquest tema transversal durant el curs.

Creeu que deuria introduir-se a l'educació? A quina edat penseu que és interessant traballar? Pel que a mi m'afecta, crec que tot docent deuria tenir aquestes nocions bàsiques. Ja que tots coneixem com són els més petits i podem donar-nos un bon esglai si no estem preparats.

1 comentari:

  1. Sí us interessa, la universitat d'Alacant ofereix dos cursos que fan refèrencia a aquesta temàtica.

    La informació la podeu trobar en l'apartat de cultura i esports (en www.ua.es). Un cop sou allí, heu de fer clic en cursos amb crèdits de lliure elecció i allì trovareu tota la informació. No obstant, també hi ha cursos fora de la universitat, com són els de la creu roja, etc.

    ResponElimina